Racermekaniker på vej.

Mekaniker William Jørgensen.

Når folk hører ordet motorsport tænker de fleste i første omgang på biler og kører.

Der er meget mere der skal fungere for et motorløb kan afvikles og der er mange folk i kulisserne der laver alt muligt – bare som eksempel: Flagofficials, løbsdommere, folk til at køre kranbil, fejemaskiner og hvad man ikke håber der bliver brug for, sygetransport. Så er der også teamets og kørernes folk, her er det mekanikere og ingeniører som er de mere synlige.

I Aquila Synergy Cup er der nu en mekanikker på vej: William Daniel Højsgaard Jørgensen er kommet til, og skal være tilknyttet Christoffer Christensen og hans bil i løbsserien for 2018.

Det hele er kommet i stand ved at promotor for Aquila Synergy Cup, Søren Rousing Glob, har en søster der er en god veninde til Williams mor. William har så længe han kan huske haft en passion og en interesse for race og racerbiler. Han har fået sat hænder rigtig på og betjener fint værktøj og har en god og naturlig forståelse for mekanik.

William er jævnaldrende med Christoffer Christensen, han er 14 år og går i 7. klasse, og vil gerne uddanne sig til automekaniker, og også gerne slutte med uddannelsen som autoteknolog. Der er jo nogle år til alt det endnu, men det er det William gerne vil lige nu. Interessen ligger absolut omkring racerbiler, som han selv siger så er naboernes Toyota og Honda jo ikke det der sætter pulsen op.

Desuden vil William også gerne have en økonomisk uddannelse, da han driver lidt handel med lidt af hvert. Det er mest tøj og PC udstyr som han handler med, men andet kan komme på tale og det giver lidt gode lommepenge som det jo er rart at have.

William er faktisk gået i gang med arbejdet, han var med til testdagen på Padborg Park den 4. april i år, og her hjalp han med at læsse Synergy Cup bilerne af lastbil og trailer, og sidst på dagen læsse dem på igen. Han hjalp også med at gøre bilerne klar til kørerne, sætte nøgler i, fylde benzin på, mærke om der var luft i dækkene og alt det der lige skal følges op på.

Så nu får Christoffer Christensen og hans far Freddy Christensen fast selskab af William. Vi håber de får et godt og spændende samarbejde her i år 2018. Det er dejligt at se en yngre mand der har en realistisk ide om hvad han vil arbejde med, og at det også er et håndværksmæssigt fag William sigter efter er positivt. Der er gennem de seneste mange år gået rigeligt med ”snobberi” i fine uddannelser og såkaldt fint arbejde. Der er unge mennesker nok der har lidt for store ambitioner, og nu er der jo ikke så mange der kan være hverken statsminister eller nationalbankdirektør.

Det er ikke kun på køresiden at Aquila bakker op om de unge talenter, mekanikere og teknikere bliver også hjulpet på vej. Vi ønsker William og ”Team Christensen” god arbejdslyst og håber at der bliver en god og veluddannet racermekaniker ud af William.

 

William Jørgensen en ung mand på 14 år med interesse for mekanik og racerbiler starter som mekaniker for Christoffer Christensen.

Det hele skal passes, også det der ikke er så kopliceret, William fylder benzin på bil nr. 52 på Padborg Park til åbningsløbet 2018.